Meezeilreis van 24 t/m 30 juni 2019

Een week zeilen op de comfortabele De Vriendschap. Op deze reis is plaats voor maximaal 13 personen. Leeftijd vanaf 16 jaar.

 • Vaargebied IJsselmeer en/of Waddenzee
 • Afvaarthaven Enkhuizen
 • Zeilschip De Vriendschap
 • Inschepen maandag ben je vanaf 10.00 uur hartelijk welkom aan boord
 • Ontschepen zondag om 16.00 uur eindigt de zeilvakantie
 • Voorovernachting (optioneel): scheep in op zondag vanaf 21.00 uur en overnacht aan boord, incl. ontbijt
 • Activiteiten zeilen hijsen, sturen, navigeren, omgeving verkennen en tijd voor jezelf
 • Doelgroep alle leeftijden

Scheepsinfo
Reisinfo

Een week zeilen op de comfortabele De Vriendschap.

Maandag
... ben je vanaf 10.00 uur van harte welkom aan boord of als je een voorovernachting hebt geboekt, kun je zelfs zondagavond om 21.00 uur al inschepen. Je maakt kennis met de bemanning en de andere gasten. Je bed ligt al opgemaakt en wel voor je klaar. Er zijn verschillende routes die gevaren kunnen worden. Na een korte zeilinstructie, vaar je de haven van Enkhuizen uit.

Overdag
... Oefen verschillende knopen en leer de verschillende zeilen kennen. De schipper staat aan het roer, maar op onze zeilschepen is er voor iedereen wel iets te doen. Als de zeilen eenmaal gehesen zijn en het schip op koers ligt, kun je lekker je eigen ding gaan doen. Heb je nog een goed boek liggen waar je maar niet aan toe komt? Houd je van spelletjes? Neem het gerust allemaal mee! Of doezel in slaap op het dek. Maar let op: er is onderweg van alles te zien: vogelzwermen, mooie kustlijnen, andere schepen of juist alleen maar water. En als je op het Wad vaart zijn er vaak zeehonden te zien en soms mogelijkheden om droog te vallen, een unieke belevenis!

Onderweg wordt de lunch geserveerd. Aan het einde van de middag wordt in een haven afgemeerd en heb je de mogelijkheid er zelf op uit te gaan. Bezoek het sfeervolle havenstadje, pak een terrasje, maak een wandeling of fietstocht. 's Avonds staat er een warme maaltijd voor je klaar en eet je samen aan boord. Na het eten heb je de gelegenheid je tijd zelf in te delen en eventueel van boord te gaan om je avond aan de wal door te brengen.

Zondag
... zeil je terug naar Enkhuizen zodat je rond 16.00 uur in de haven van boord kunt gaan. Uiteraard kun je weer meehelpen met zeilen of heerlijk relaxen. 

Over de bemanning
De schippers Yteke & Remco varen DE VRIENDSCHAP samen sinds 2011. In 2010  en 2011 hebben zij het schip omgebouwd tot een zeer luxe en comfortabel Charterschip voor 14 personen. Er zijn 2 éénpersoons- en 6 tweepersoonshutten aan boord.
Yteke heeft een kunstzinnige achtergrond en is daarbij een gezellige gastvrouw. Zij  kan u veel vertellen over het schip, de natuur en de plekjes die zij u graag gaat laten zien.
Remco is van huis uit scheepstimmermanmeubelmaker en jachtbouwer. Hij is schipper sinds 1973 en voer jaren in de Chartervaart, in Nederland en ook op de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Remco kan u tijdens de tocht veel vertellen over de scheepvaart en als er tijd is gaat hij zeker met u touwen splitsen en scheepsknopen uitleggen.
Samen hebben zij met veel passie en oog voor detail het schip van een compleet nieuw interieur voorzien.

“Wees welkom op  deze boeiende reis.”

Lees meer
Reisbeschrijving

Zeilen over het IJsselmeer & Waddenzee, geen dag is hetzelfde!

De schipper kent alle mooie plekken in de omgeving en doet zijn uiterste best een mooi gevarieerd programma samen te stellen met het reisgezelschap. De definitieve route is afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Hoeveel uren er per dag gezeild worden, hangt af van de wensen van de groep.

Geniet van een heerlijke week zeilen met afwisselend actie en rust!
Een zeiltocht met ondergaande zon op een prachtige zomeravond kan het ultieme vakantiegevoel creëren, levert een dag kruisen en dus flink werken aan boord het echte zeemansgevoel op, maar kan wandelen of winkelen in één van de gezellige havenstadjes ook voor veel voldoening zorgen.

Meer info
Vaargebied & route

De maaltijden worden verzorgd op basis van volpension.

 • Ontbijt
  Het ontbijt bestaat uit verschillende broodsoorten met vleeswaren, kaas en zoet beleg, koffie, thee en melk.
 • Lunch
  De lunch is gelijk aan het ontbijt aangevuld met iets extra zoals soep of salade. Aan boord is fruit aanwezig. Tussendoor wordt regelmatig voor iets lekkers gezorgd, zoals koekjes of borrelhapjes.
 • Avondeten
  ’s Avonds wordt een warme maaltijd (2-gangen) geserveerd.

Drinken
Tijdens de maaltijden en als tussendoor zijn koffie en thee beschikbaar. Kraanwater is gedurende de hele dag verkrijgbaar. Overige dranken (zoals wijn, bier, mineraalwater en diverse frisdranken) zijn aan boord te koop en dienen aan het einde van de zeilreis bij de schipper betaald te worden. Het is niet toegestaan om zelf te drinken mee te nemen. 

Dieetwensen
Als je specifieke dieetwensen hebt, noteer deze dan bij je boeking. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk rekening hiermee te houden. 

Meer info
Eten & drinken

Inclusief

 • Accommodatie aan boord van de comfortabele tjalk De Vriendschap
 • Diensten van de bemanning 2 tot 3 personen
 • Toeslagen havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
 • Volpension ontbijt, lunch, diner
 • Dranken koffie, thee en kraanwater zijn gratis beschikbaar
 • Beddengoed bedden zijn opgemaakt incl. dekbedden
 • Zeilpakken en handdoeken zijn aan boord beschikbaar

Exclusief

 • Activiteiten en excursies aan land
 • Verzekeringen reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Dranken overige, met uitzondering van bovenstaande, worden in rekening gebracht
 • Voorovernachting inschepen op zondag vanaf 21.00 incl. ontbijt  (+ € 49,00)

Bij het boeken kun je kiezen uit een privé hut of een bed in een gedeelde hut. De beschikbaarheid is afhankelijk van de scheepsindeling en reeds gedane boekingen.

Wilt je een bed in een gedeelde hut boeken? Wij delen mannen en vrouwen altijd in aparte hutten in.

Hutindeling

Boek gemakkelijk je zeilreis

 • veilig online betalen of per bankoverschrijving
 • betalen in deeltermijnen indien je minstens 12 weken voor afvaart boekt
 • geen reserveringskosten

Meer info

Ga goed voorbereid op reis en sluit bij het boeken verzekeringen af. Sailing2gether biedt verschillende verzekeringen aan, die u optioneel tijdens het boeken kunt afsluiten:

 • Annuleringsverzekering - wij sluiten voor u een annuleringsverzekering af. De premie wordt in het bestelproces berekend.
 • Reisverzekering U kunt uit verschillende dekkingsniveaus kiezen: Basis of Comfort. De prijs ziet u tijdens het boeken.

Lees meer

Uiterlijk 2 weken voor afvaart wordt de laatste informatie gestuurd, mits alle betalingen zijn ontvangen. Bij de reisinformatie ontvang je

 • het telefoonnummer van de schipper en 
 • een plattegrond van de vertrekhaven, zodat je het schip gemakkelijk kunt vinden. Hierop staan ook de parkeermogelijkheden vermeld.

 • Met het openbaar vervoer
  De haven van Enkhuizen ligt direct naast het treinstation. Dat betekent dat je binnen een paar honderd meter bij het schip bent. Voor informatie over het openbaar vervoer kun je ns.nl of 9292.nl raadplegen (contact opnemen met OV reisinformatie Nederland kan ook via telefoonnummer 0900-9292 € 0,70/min.)
 • Met de auto
  Indien je met de auto reist zijn er in Enkhuizen verschillende parkeermogelijkheden om de auto achter te laten. 

Parkeerlocaties

Check het laatste nieuws van zeilschip De Vriendschap op Facebook

Naar Facebook

Geef een cadeaubon

Lees meer

Altijd zeker van vertrek

Iedereen zeilt mee

Lees meer

De avond voor vertrek al aan boord slapen €49,- incl. ontbijt

Lees meer

Bekijk de veelgestelde vragen

Lees meer

2-persoonshut privé

2-persoonshut

Per hut
€ 1335.00

1-persoonshut privé

hut voor alleengebruik

Per hut
€ 1015.00

Bed op gedeelde hut (m/v gescheiden)

gedeelde hut

Per persoon/bed
€ 635.00
Nu boeken 5 Plaatsen vrij